La cea de-a 20-a aniversare a StocExpo, Amit Rao de la S&P Global a explorat modul în care obiectivele Europei privind energia curată și preocupările privind securitatea energetică conduc la o schimbare fundamentală în industria depozitării. Cu un act de echilibru între durabilitate, accesibilitate și securitate, industria se confruntă cu decizii critice cu privire la unde să investească în continuare.
Pe măsură ce biocombustibilii, hidrogenul, metanolul și amoniacul apar ca jucători cheie în tranziție, infrastructura de stocare trebuie să evolueze - dar cu ce preț? Industria riscă să rămână în urmă dacă nu se adaptează, totuși investițiile excesive în alternative scumpe ar putea duce la instabilitate financiară.
Discutăm mai jos despre perspectivele cheie ale subiectului, așa cum sunt tratate în una dintre etapele conferinței.
La cea de-a 20-a aniversare a Stocexpo, cel mai important eveniment mondial de stocare a rezervoarelor și viitori combustibili, rolul combustibililor alternativi a fost subiectul principal la una dintre etapele conferinței.
Amit Rao, consultant principal la S&P Global, a analizat modul în care Europa a pus energia curată în primul rând pe agenda sa.
„Tancurile sunt coloana vertebrală a lanțului de aprovizionare cu energie din Europa”, a spus el. „Dar obiectivele europene privind emisiile de energie curată remodelează industria”.
Se așteaptă ca stocarea lichidelor în vrac din Europa să se orienteze către combustibili alternativi, cu reducerea emisiilor pe ordinea de zi.
„Privind la trilema energetică a reducerii emisiilor, a securității și a accesibilității, emisiile au fost cele mai importante pentru Europa. Dar vedem o importanță crescândă acordată securității din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a decuplării relațiilor SUA/UE. Acest lucru a făcut ca securitatea energetică să fie mai importantă în ochii factorilor de decizie europeni.
„Dar care este costul surselor regenerabile și al combustibililor viitori care trebuie să fie integrati pentru a obține securitatea energetică? Cum poate naviga industria lichidelor în vrac de aici pentru a echilibra trilema?
"Industria este dominată predominant de petrol, combustibil și produse chimice. Dacă nu ne adaptăm, riscăm să rămânem în urmă. Dacă investim în exces în alternative scumpe, am putea investi în propriul faliment.
"Pe termen lung, industria va fi afectată și această schimbare a început deja, așa că trebuie să luăm decizii astăzi pentru a asigura sustenabilitatea mâine. Dar unde ne uităm? În ce infrastructură investim?"
S&P dezbate costurile energiei curate - „Țintele europene privind emisiile de energie curată remodelează industria de stocare”
