Imprimă această pagină
Vineri, 18 Noiembrie 2011 04:31

Uniunea Europeană şi problemele energetice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ȋn iunie 1992, la Rio de Janeiro s-a desfăşurat Conferinţa Naţiunilor Unite privind Mediul şi Dezvoltarea, ȋn cadrul căreia s-a recunoscut oficial necesitatea de a integra dezvoltarea economică şi protecţia mediului ȋn obiectivul de dezvoltare durabilă, precum şi dreptul internaţional al mediului, ca mecanism de promovare a dezvoltării durabile.

Summitul de la Rio a avut o serie de rezultate pozitive ce au constat ȋn iniţiative pentru implementarea Agendei 21 la nivel local şi pentru reorientarea politicii de protecţie a mediului. Totodată, mai multe state au ȋnfiinţat comisii naţionale pentru dezvoltarea durabilă şi au ȋntocmit strategii pentru îndeplinirea obiectivelor pe această temă.

Deputaţii europeni au decis că UE trebuie să îşi asume rolul de lider şi să insiste la Summitul Rio+20 pe măsuri globale pentru mai multă energie regenerabilă şi pe creşterea eficienţei energetice. Parlamentul European a cerut ca guvernele UE să ajungă la o poziţie comună până în noiembrie. Summit-ul Rio+20 se concentrează pe dezvoltarea durabilă şi economia verde şi va avea loc în Rio de Janeiro în iunie 2012, la 20 de ani de la primul summit ONU al Pământului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46