• Conferinta WEB
  • Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Joi, 05 Noiembrie 2020 18:42

Mircea Fechet a fost numit astăzi ministru al mediului, apelor și pădurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mircea Fechet este noul ministru al mediului, apelor și pădurilor. Decretul de numire a fost semnat astăzi de Președintele României, Klaus Iohannis. Evenimentul de predare-primire a mandatului de ministru a avut loc astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, în prezența fostului ministru al mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe.

Sunt convins că prioritățile din domeniul managementului deșeurilor, calității aerului sau pădurilor vor fi rezolvate și cel mai important, îmi doresc să demonstreze, ca ministru, că toate aceste proiecte începute împreună cu sprijinul Guvernului, își vor regăsi finalizarea în bunăstarea cetățenilor acestei țări. Îi doresc domnului Mircea Fechet mult succes în mandatul de ministru al mediului, apelor și pădurilor, a declarat Costel Alexe, fostul ministru al mediului, apelor și pădurilor.

Decizia acestei numiri a fost luată în contextul vacantării funcției, după ce Costel Alexe a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

”Am făcut o echipă excelentă cu ministrul Costel Alexe și, ca atare, în lunile care urmează, voi continua tot ceea ce am început împreună. Printre prioritățile mele ca ministru al mediului, apelor și pădurilor se află și sistemul garanție-returnare. Aceasta este modalitatea prin care Ministerul Mediului va face ca România să se transforme din țara gunoaielor depozitate, în țara reciclării. Avem astăzi aproximativ 6 miliarde de recipiente: PET-uri, doze de aluminiu, sticle care ajung cu precădere în gropile de gunoi. După intrarea în vigoare a sistemului garanție-returnare, ne vom asigura că, pe de-o parte, nu vom mai consuma resurse naturale, vom asigura locuri de muncă, iar statul român nu va avea decât de câștigat. Săptămâna viitoare vom publica pe site-ul ministerului proiectul de HG pentru sistemul garanție-returnare. La Programul Rabla pentru Electrocasnice vom veni cu o noutate: vom suplimenta cele 7 categorii pe care astăzi le avem în dezbatere publică, cu posibilitatea achiziției de tablete și laptopuri. Astfel, vom încuraja românii să renunțe la vechile echipamente electrice, care sunt mari consumatoare de energie și să achiziționeze echipamente  noi, cu o clasă energetică superioară, care va conduce la o factură mai mică la curent”, a declarat Mircea Fechet.

Demnitarul a făcut precizări cu privire la programele Casa Eficientă Energetic și Programul pentru Iluminatul Public: ”Mai mult de 11200 de români au aplicat deja pentru Casa Eficientă Energetic. Asta înseamnă maxim 15000 de euro pe care statul român îi decontează atunci cand cetățenii doresc să își eficientizeze energetic casa. Ne propunem să evaluăm foarte repede toate aceste cereri de finanțare pentru ca românii să se poată bucura de beneficiile acestui program cât mai repede. Totodată, la Programul pentru iluminatul public, o altă premieră realizată în mandatul ministrului Costel Alexe este că, mai mult de 1000 de primării au aplicat pentru finanțare de la AFM, fiind evaluate deja peste o treime din aplicațiile depuse”.

Mircea Fechet a ocupat, începând cu 30 noiembrie 2019 și până astăzi, poziția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Mircea Fechet a condus timp de un an activitatea a trei structuri importante din cadrul instituței: Direcția Evaluare Impact și Controlul Poluării, Direcția Managementul Deșeurilor și Direcția Situri Contaminate și Substanțe Periculoase.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55