• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 21 Iunie 2019 15:20

Peste 50 de tone de echipamente electrice vechi predate de români în cadrul CAMPANIEI DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI MEDIU “ECOATITUDINE” EDIŢIA 2019

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste  50 de tone de aparatură electrică veche și baterii uzate au fost predate spre reciclare în cadrul CAMPANIEI DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI MEDIU “ECOATITUDINE” - EDIŢIA 2019, organizată de Revista Infomediu Europa si FEDERAȚIA ASOCIAȚIILOR DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ(FADI), Asociația BRAINSTORMING, SC RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L, SC ELECTRO IRMA TOP SRL, SC NETWORK ECOLOGIC DISTRIBUTION SRL, in parteneriat cu Rafinăria Petrotel – Lukoil, Asociația Environ, Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si Asociatia RECOLAMP.

 În prima etapă a programului (15 aprilie – 25 mai) au avut loc acțiuni de colectare în judetele Satu Mare, Brașov, Tulcea, Sibiu și Municipiul București cu sprijinul Alpin Recycling, SOMA Sibiu, Hidrosal-Com Prejmer, Servicii Publice Tulcea si Tehnoinvest, în care cetățenii s-au moblizat pentru reciclare. În topul localităților din care s-au colectat cele mai mari cantități de DEEE-uri se numără Tulcea, Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș, Sibiu, comunele Prejmer, Harman, Teliu și Vama Buzăului din județul Brașov dar și sectoarele 2.4 și 5 din București. Pentru următoarea etapă se vor adăuga și judetele Argeș, Prahova, Maramureș și Arad la campania de colectare a DEEE-urilor, DBA si corpuri de iluminat. Campania va continua până pe 31 octombrie 2019, iar entitațile care doresc să se alăture își pot exprima interesul printr-un email pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Campania “ECOATITUDINE” se desfășoară  începând cu anul 2010 și vizează conștientizarea elevilor claselor I-VIII (inclusiv clasa 0) asupra importanței protecției mediului, un domeniu în care România atrage semnale negative din partea comunităților europene. In acesti 8 ani am avut alaturi de noi peste 740.000 de elevi din peste 964 de scoli. Am reusit impreuna sa strangem peste 3.904.928 kg de deseuri  din hartie, carton, plastic ,metal si sticla.  Obiectivul nostru este ca pană în anul 2020 să dezvoltăm noi atitudini faţă de mediul înconjurător pentru peste 1.000.000 de elevi și profesori..

 ,,De la o ediție la alta Campania “ECOATITUDINEîși confirmă statutul de mișcare națională, atât în privința numărului de localități implicate, cât și din punct de vedere al cantităților colectate. Sunt județe în care am revenit pentru că localnicii și autoritățile ne-au solicitat prezența, reușind să convingă și alți concetățeni să se implice în colectarea deșeurilor de ambalaje, DEEE-urilor, DBA și corpuri de iluminat. Mobilizarea acestor oameni reprezintă o dovadă clară că timpul, comunicarea și sprijinul autoritățlior sunt factori esențiali în cultivarea obiceiului reciclării. Să nu uităm însă că implicarea FEDERAȚIA ASOCIAȚIILOR DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ(FADI) în cadrul proiectului a fost benefica prin capacitarea sistemelor de management al deșeurilor funcționale și performante din județele unde se desfășoarî Campania” – a declarat Stere Crețu, Manager proiect - CAMPANIA DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI MEDIU “ECOATITUDINE” - EDIŢIA 2019

 Ediţia 2019 (15 februarie – 30 octombrie),  îşi  propune ca alături de elevii,  cadrele didactice şi partenerii implicaţi în proiect - să ofere o viziune completă a „conceptului eco”, formarea unor deprinderi ecologice prin activităţi extracurriculare, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (hârtie-carton, plastic, PET, aluminiu, DEEE, DBA si corpuri de iluminat). Campania EcoAtitudine se potriveşte perfect cu agenda companiilor private la capitolul “responsabilitate socială” (CSR),  oferind posibilitatea implicării directe în probleme de protecţie a mediului şi în dezvoltarea comunităţilor locale prin educaţie.  Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetățenii pot solicita ridicarea de la domiciliu în baza unei programări realizate prin Call Center la 0737.67.67.07(tarif normal) sau e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Conform OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați. Atunci când nu sunt gestionate corect, DEEE-urile și bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și mediul înconjurător din cauza substanțelor toxice și a conținutului ridicat de metale grele.

 Regulamentul oficial al campaniei CAMPANIEI DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI MEDIU “ECOATITUDINE este disponibil pe www.ecoatitudine.eu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: