• Brasov Web
  • Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Miercuri, 15 Martie 2017 12:18

Vizita unei delegații parlamentare a Regatului Norvegiei la obiectivele de investiții derulate prin Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabilă”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 02 martie 2017, o delegație a Regatului Norvegiei, condusă de Excelența Sa doamna Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei în România, efectuează o vizită la obiectivele de investiții derulate prin Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabilă”, finanțat printr-un grant acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia (SEE 2009 – 2014), pentru care Ministerul Mediului este Operator de Program. Delegația este compusă din cinci parlamentari și doi experți tehnici ai Parlamentului norvegian, precum și doi membri ai Ambasadei, respectiv adjunctul misiunii, Herman BASKÅR, și ofițerul pentru Granturile SEE și Norvegiene, Diana SĂCĂREA.

Oficialii norvegieni doresc să cunoască, la fața locului, modul în care se desfășoară activitățile și care sunt rezultatele în cadrul proiectului. În acest scop, vor vizita clădirea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și grădinița Frații Grimm unde se derulează lucrările de adaptare constructivă şi energetică a clădirilor în contextul schimbărilor climatice, dar și traseele unde s-au efectuat lucrări de amplasare în subteran a cablurilor electrice și de telecomunicații, în cadrul proiectului pilot în sectorul vulnerabil "transport".

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Ministerul Mediului este Operator de Program pentru Programul RO07 – Adaptarea la schimbările climatice, în cadrul căruia se implementează proiectul predefinit ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” cu o valoare totală eligibilă de 4.628.535 euro, din care 694.280,25 euro finanțare de la bugetul de stat. Proiectul este implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu.

Informații suplimentare despre granturile SEE pot fi accesate pe paginile web www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro, http://eeagrantsmediu.ro/ și www.facebook/SEEMediu.ro.

 

SURSA:

 

 

DIRECȚIA DE FONDURI EXTERNE, MINISTERUL MEDIULUI

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55