Imprimă această pagină
Joi, 02 Martie 2017 15:47

Fortum Charge and Drive construiește primul coridor de încărcare de mare putere între Oslo, Stockholm și Helsinki

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fortum Charge & Drive va construi primul coridor de  încărcare de mare putere (HPC) dintre Oslo, Stockholm și Helsinki. Coridorul  oferă posibilități de încărcare pentru modelele viitoare de rază lungă, peste 300 km, vehicule electrice cu viteze mai mari de încărcare. În practică, aceasta înseamnă că modelele electrice care urmează să fie pe piață până la începutul anului 2018 vor fi capabile de a conduce de la Helsinki la Oslo, în același timp, ca și cu o mașină convențională.

 Stațiile de încărcare de mare putere vor fi capabile să genereze 150-350 de putere kW și vor fi echipate pentru a deservi toate modelele principale de autoturisme. Acesta este primul pas în stabilirea unei rețele nordice, care va permite șoferilor să profite pe deplin de noua generație de vehicule electrice (EV) și de a face călătoriile pe distanțe lungi o posibilitate reală. Primele patru stații de HPC vor fi construite în anul 2017. Norvegia este până în prezent singura piață de masă pentru EVS, cu mai mult de 100.000 de vehicule electrice pe drum. În scopul de a asigura instalațiile în timp util și de înaltă calitate, de încărcare și unitate, s-au  recrutat resurse cu ample hands-on experiență în construirea rețelei Tesla Super încărcător în Norvegia.

Reteaua noastra  este formată din 1200 de încărcătoare, 450 dintre ele fiind  încărcătoare rapide (50 kW). Clienții pot utiliza rețeaua Charge & Drive și partenerii săi existenți, de la săli de parcare la transportul pe distanțe lungi. Se continuă a se  căuta o abordare deschisă și de a invita mai mulți parteneri pentru colaborare și interconectivitate în toată Europa. "Acum este timpul pentru a lua rețeaua de încărcare și  a o conduce la nivelul următor, astfel încât întregul potențial al BEV să poată fi pus la dispoziție pentru clienții noștri. Proiectul a început în 2010 ca un proiect pentru a conecta capitalele nordice prin încărcare rapidă, iar acum vrem să se întâmple din nou, cu încărcare de  mare putere. Noi am fost la începutul jocului și au învățat foarte mult, și, de asemenea, am reușit să construim un serviciu de lider foarte apreciat de către clienții noștri ", a declarat Markus Hökfelt, Vice President, Fortum

 

 

 

 

SURSĂ:

Fortum Corporation

Group Communications