• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 18 Aprilie 2016 11:39

Urșii polari ar putea să dispară din cauza încălzirii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou studiu indică faptul că urşii polari ar putea fi următorii pe lista animalelor pe cale de dispariţie, informează site-ul Descopera.ro.

 

Încălzirea globală a alterat peisajul arctic astfel încât nu mai există suficientă hrană pe care aceştia o pot vâna în apă. Animalele sunt nevoite să se descurce cu ce găsesc pe uscat, în principal fructe de pădure, ouă de pasăre şi, uneori, mamifere precum cerbii caribu.

 

”Dimensiunea mai mică şi densitatea scăzută a urşilor grizzly din zona arctică oferă indicii clare cu privire la limitările nutriţionale ale habitanţilor tereştri în ceea ce priveşte susţinerea unui număr semnificativ de urşi polari. Urşii grizzly şi urşii polari vor interacţiona din ce în ce mai mult şi vor intra în competiţie pentru resursele terestre”, notează Karyn Rode, autorul principal al studiului.

 

Urşii polari, la fel ca urşii grizzly, sunt mamifere foarte mari şi prin urmare consumă multă energie atunci când trebuie să vâneze. De aceea, cei dintâi preferă să vâneze în apă. ”Dovezile de până acum sugerează că un consum mai susţinut de hrană terestră nu va împiedica declinul sănătăţii şi supravieţuirea urşilor polari”, se arată în studiu.

 

Ursul polar este un urs alb, excelent  înotător, care trăieşte în zonele nordice îngheţate ale Oceanului Arctic. În Alaska, până în anul 1950, numai inuiţii vânau urşi polari, dar aceştia nu vânau mai mult de 120 de exemplare pe an. Din anul 1950 a început „sportul” de vânare a urşilor polari, care au fost decimaţi în mod necugetat.

 

În Canada, unde există cca. 15.000 de urşi polari, aceştia trebuie să facă faţă la două principale ameninţări: vânătoarea şi topirea calotei glaciare. Deşi ambele probleme sunt recunoscute la nivel guvernamental, urşii polari canadieni nu au fost incluşi în categoria animalelor ocrotite de lege, ci în cea a animalelor care au nevoie de „protecţie specială”.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: