• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 13 Martie 2016 02:49

Copiii, victimele poluării mediului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii, sunt organisme în creștere și sunt mult mai sensibili la poluarea cu care suntem amenintați zi de zi. Iată motivele pentru care mediul poate fi un hazard pentru sănătatea copilului tau.

Gândește-te încă o dată dacă vrei să locuiești într-un oraș mare, poluat și încărcat de agenți toxici - sau nu ar fi mai bine să vă mutați spre un orășel mai mic. Desigur, în viață avem de făcut alegeri... este însă important să nu uităm de sănătatea copiilor noștri.

Respirația:

Bebelușii respiră mai des decât adulții deci au nevoie de mai mult aer. De asemeni, ei respiră la un nivel de înalțime mai jos decât adulții - acolo unde se așează chimicalele din aer. Atunci când ieși la plimbare cu copilul într-un cărucior pe stradă, gândește-te că bebelușul respiră primul dioxidul de carbom eliberat de țevile de eșapament ale mașinilor și ... desigur ale monstruoaselor autobuze (bombe de poluare în masă).

Fluidele pe care le consumă.

Apa pe care o consumă bebelușii la pregătirea lăpticului sau sub formă de sucuri/ceaiuri este de importanță foarte mare pentru sănătatea lor.

Bebelușii bagă des lucruri pe care le găsesc în guriță. Ele pot fi contaminate de plumbul din sol. În fiecare zi, bebelușii își petrec mult timp pe suprafețe ca: parchet, iarbă sintetică, mochete, laminat sau alte produse care inundă piața - cel mai adesea Made in China :(( Toate aceste materiale pot prezenta un pericol pentru sănătatea bebelușului fiind potențial îmbibate cu vopsele chimice, lacuri și alte substanțe care pot fi toxice pentru bebeluși.

Unde sunt agenții toxici cei mai periculoși? Vestea proastă este că agenții toxici care pot influența sănătatea bebelușului nostru - sunt PESTE TOT. Ideea este că nici măcar nu știm exact despre toate locurile unde le putem găsi - dar putem măcar încerca să indentificăm unde sunt pericolele cele mai mari:

  1. Hrana/Alimente: Aditivi, antibiotice, hormoni, arsenic, mercur
  2. Apa: Plumb, mercur, metil, chimicale industriale, arsenic,
  3. Casa: lacuri și vopsele, bisfenol A, plumb, arsenic.
  4. Aer: Radon, monoxid de carbon, fum de țigare, frecvența radio, chimicale industriale.

E foarte îngrijorător că substanțe chimice netestate și nesigure se infiltrează prin aproape fiecare produs din casele noastre, dar faptul că acestea pot fi găsite chiar și în hrana noastră este chiar mai îngrijorător.

Este extrem de îngrijorător că substanțe chimice netestate și nesigure se infiltrează prin aproape fiecare produs din casele noastre, dar faptul că acestea pot fi găsite chiar și în hrana noastră este chiar mai îngrijorător.

Pericolul ascuns în carnea de pasăre.

Un studiu publicat în revista americană "Environmental Health Perspectives" a relevat faptul că ftalații, substanțe chimice legate de tulburări de reproducere și probleme de comportament în copilarie, se găsesc în carnea păsărilor de curte și în produsele chimice de crescătorie. Din fericire, un studiu și mai recent publicat în Jurnalul de Cercetare a Mediului arată că, prin eliminarea anumitor alimente din dieta dumneavoastra, puteți reduce nivelul lor din corp, iar rezultatele apar după o perioadă scurtă de timp.

Templul budist și dieta vegetariană

Un alt studiu interesant s-a făcut în Coreea de Sud. 25 de adulți au fost de acord să stea într-un templu budhist timp de cinci zile și să adere la o dietă vegetariană. Înaintea începerii acestui studiu, fiecare participant a notat cât de multă carne de vită, de porc, de pui, lactate, oaie, capră, rață, curcă și fructe de mare consumase în ultimele 48 de ore. În urina lor au fost găsite trei tipuri de antibiotice veterinare specifice și patru tipuri de ftalați, (oamenii care erau în tratamente medicamentoase au fost excluși de la bun început, astfel încât autorii studiului au putut afirma că produsele alimentare au fost sursa lor principală de expunere la antibiotic).

Consumul ridicat de carne de vită, carne de porc, carne de pui, și produse lactate a fost asociat cu un nivel ridicat de antibiotice în urină, iar un consum mare de  produse lactate a fost asociat cu un nivel ridicat de ftalati. După cinci zile de ședere în templu, urina participanților a fost din nou prelevată, iar cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a nivelurilor de antibiotice și de ftalați.Acest studiu a fost unul de mici dimensiuni; autorii nu au specificat în detaliu ce anume au consumat subiecții în timpul șederii lor în tempulu budhist, dacă produsele lactate au făcut parte din dieta lor, nici nu au menționat dacă participanții au utilizat produse parfumate de îngrijire pesonală, sau alte produse parfumate de consum (deasemenea surse majore de expunere la ftalați). Dar cercetarea lor sugerează că un consum redus de lapte, carne roșie, carne de pasăre, poate reduce semnificativ nivelul de produse chimice din corpul nostru, ceea ce este o veste bună.

Antibioticele utilizate pe animale ajung în produsele alimentare.

Antibioticele ajung în produsele alimentare, ca urmare a utilizării lor în tratarea animalelor bolnave și că promotori de creștere; legea federală interzice utilizarea de hormoni de creștere la păsările de curte, astfel încât producătorii de carne de pasăre folosesc antibioticele pentru a grăbi procesul de creștere a animalelor. Cum ajung  ftalații în produsele alimentare este mai mult decât un mister. Produsele chimice sunt utilizate pentru a păstra policlorura de vinil (PVC-ul) moale, iar unele sisteme de împachetare utilizate pentru carne și brânză sunt fabricate din PVC. Ftalații se folosesc în pesticide de asemenea, și prin urmare, pot fi absorbiți de unele fructe și legume, precum și de către animalele care mănâncă mâncare contaminată, potrivit unui studiu recent de la Universitatea din Michigan, USA. Un studiu din 2006 a constatat că anumite tipuri de ftalați sunt atrase de grăsimi și sunt, prin urmare, mult mai răspândite în alimentele grase.

Cum să micșorăm cantitatea de substanțe chimice din propriul corp?

Chiar dacă acest studiu este mic și lasă unele întrebări fără răspuns, alte studii au demonstrat beneficiile unei alimentații bogate în legume și sărace în carne. Dacă nu sunteți pregătiți să renuntați la carne în totalitate, iată câteva modalități de a micșora cantitatea de substanțe chimice din corpul dvs., păstrând și carnea în meniu:

  • Consumați legume și fructe organice. Ftalații se folosesc în pesticide, care sunt utilizate pe produsele cultivate chimic. Dar ele pot fi găsite în nămolul de epurare, frecvent utilizat în agricultura chimică. Nici pesticidele, nici nămolurile de epurare nu sunt permise la produsele ecologice, așa încât aveți un motiv în plus să căutați alimente organice.
  • Consumați carne ecologică. Antibioticele și hrana pentru animale tratată cu pesticide - bogată în ftalați, nu sunt folosite în producția de carne ecologică. Și, dacă puteți găsi producători de carne locali, asigurați-vă că aceasta nu este ambalată în material plastic nociv. Ei vă pot permite să vă transportați carnea sau produsele lactate în propiile recipiente.
  • Aruncați obiectele de plastic. Ftalații sunt utilizați în sute de produse de consum, de la jucăriile de vinil pentru baie a copilului dvs., detergentul de rufe, gelul de duș, odorizantul de cameră preferat. Evitați orice este fabricat cu vinil (inclusiv pardoseli și perdele de duș) și nu folosiți produse parfumate artficiale în casă. Ftalații din aceste produse se leagă de particolele de praf din casă pe care le inhalați..

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: