Imprimă această pagină
Marți, 27 Octombrie 2015 15:19

Prognoza meteo pentru lunile noiembrie-ianuarie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au realizat o estimare a temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2016.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna noiembrie, Temperaturile medii vor fi apropiate de mediile climatologice, exceptând sud-estul, unde acestea se pot situa peste norme. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în general peste mediile climatologice în cea mai mare parte a zonelor, iar local în sudul și vestul țării acestea pot fi apropiate de cele normale.

Valorile termice ale lunii decembrie vor fi în general apropiate de mediile multianuale, iar în sud-estul și local în sudul și vestul țării vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât normalul lunii. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

În ianuarie temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul și local sudul și vestul țării, unde valorile de temperatură pot fi peste norme. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul zonelor vor avea o tendință de excedent.

Articole înrudite