• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 07 Octombrie 2015 10:48

Cum arată primul iaht ce funcționează cu energie solară - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul iaht ce funcționează complet pe baza energiei solare va fi gata în aproximativ două luni, după o muncă de șapte ani realizată de o companie de energie regenerabilă și de un grup turc, informează Daily Mail.

Solarwave 62 va fi primul iaht din lume care va funcționa exclusiv pe baza energiei solare. Primul model, care va fi gata în aproximativ două luni, va costa aproximativ 2-2,5 milioane de dolari. Ambarcațiunea are o lungime de 19 metri și poate ajunge la o viteză de 13 noduri marine.

Pentru a eficientiza cât mai mult puterea dată de energia solară, noii proprietari ai iahtului vor trebui să fie atenți la viteza cu care se deplasează, dar și la utilizarea dotărilor din bucătărie.

Compania turcă Ned Ship, care a dezvoltat proiectul, susține că ambarcațiunea va fi personalizată după nevoile clientului, printre acestea numărându-se 3-5 cabine de oaspeți, acoperiș retractabil, spațiu de cină în aer liber sau punte pentru bronzare.

”Acum este timpul pentru iahturi de lux bazate pe energie verde”, a declarat Egon Faiss, director de marketing la Ned Ship.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: