• 1
  • 2
  • 3
Marți, 06 Octombrie 2015 13:05

Prognoza hidrologică pentru luna octombrie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a realizat o estimare a regimului hidrologic pentru principalele râuri din România, pentru luna octombrie.

Conform estimării, pe principalele râuri din țară regimul hidrologic se va situa sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 20-50%, mai mari (50-60% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Jiului, Oltului mijlociu şi  inferior, Vedei, Argeşului  şi Ialomiţei şi mai mici (sub 20%) pe cele din bazinele Bârladului şi Râmnicului Sărat.

Pentru fluviul Dunărea, estimarea a fost realizată pe baza elementelor statistice de medie şi lungă durată. Astfel, prognoza debitelor minime pe Dunăre la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) este de 2.300 mc/s, debitele medii de 2.600 mc/s, iar cele extreme de 3.200 mc/s.

INHGA informează că prognozele de lungă durată se vor actualiza prin prognozele de scurtă durată care vor fi precedate, în situaţiile în care se prognozează posibilitatea depăşirii cotelor de apărare, de avertizări hidrologice emise pe baza situaţiei hidrologice şi a evoluţiei factorilor meteorologici din momentul respectiv.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: