• Ned 2020 Web
Joi, 01 Octombrie 2015 15:47

Unul din trei situri naturale, amenințat de combustibili fosili și minerit. Delta Dunării, pe lista zonelor afectate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul din trei situri naturale mondiale este în pericol de dispariție din cauza combustibililor fosili și a mineritului, printre acestea numărându-se Marea Barieră de Corali și cel mai mare parc național din Africa, arată un raport WWF citat de The Guardian.

Unele dintre siturile naturale găzduiesc specii pe cale de dispariție, cum ar fi gorila de munte, leopardul de zăpadă sau balena. Printre siturile amenințate se numără parcul național Virunga din Congo, parcul național Lake Malawi, rezervația Selous din Tanzania, parcul național Wood Buffalo din Canada și Delta Dunării din România.

Împreună, zonele naturale mondiale acoperă mai puțin de 1% din suprafața planetei, iar procentul de risc la care sunt supuse a crescut la 31%, de la 24% anul trecut.

Multe situri protejate se află în zone care ar putea deveni ținte pentru extragerea de petrol, gaze și minerale. Companiile de investiții care au participat la realizarea raportului avertizează companiile implicate în dezvoltare să fie conștiente de riscurile pe care și le asumă, cum ar fi implicațiile financiare și protestele grupurilor de protecția mediului, ce le-ar putea afecta reputația.

WWF solicită companiilor și guvernelor să ia în considerare crearea de zone ”fără trecere” în situri naturale. ”Mergem până la capătul Pământului să căutăm resurse care devin din ce în ce mai greu de obținut. Unele dintre cele mai prețioase locuri de pe planetă sunt amenințate de activitățile industriale distructive. Protejarea acestor locuri simbol nu este importantă doar din punctul de vedere al mediului, ci este crucială pentru viitorul oamenilor care depind de ele”, a declarat David Nussbaum, directorul executiv WWF.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: