• 1
  • 2
  • 3
Miercuri, 30 Septembrie 2015 11:26

Noua Zeelandă va crea un sanctuar marin uriaș - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua Zeelandă va crea una dintre cele mai mari zone marine protejate din lume, pe o suprafață de 620.000 de kilometri pătrați, informează The Guardian.

Sanctuarul oceanic Kermadec va fi unul dintre cele mai mari ecosisteme protejate din lume, a declarat la ONU premierul Noii Zeelande, John Key.

Zona se află în Oceanul Pacific, la aproximativ 1.000 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă, și înconjoară mai multe insule. Zona este considerată crucială în ceea ce privește biodiversitatea, găzduind aproape 35 de specii de balene și delfini, 150 de tipuri de pești și trei din cele șapte specii de țestoase marine din lume.

De asemenea, sanctuarul este străbătut de cel mai mare lanț de vulcani marini și de a doua linie de tranșee ca dimensiune, aflată la 10 km sub apă.

Noul sanctuar va depăși orice altă zonă protejată din Noua Zeelandă, acoperind 15% din zona economică a țării.

Pescuitul comercial și recreațional va fi complet interzis, la fel ca prospectarea, explorarea și forarea de petrol, gaze și minerale.

”Kermadec este un mediu marin de primă clasă, neatins de om, iar Noua Zeelandă este mândră să îl protejeze pentru generațiile viitoare”, a declarat John Key.

Zona va fi permanent monitorizată cu ajutorul tehnologiei marine și satelitare. Kermadec se va alătura altor zone din Pacific protejate de SUA, Marea Britanie și Australia, toate având o suprafață de 3,5 milioane de kilometri pătrați.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: