• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 23 Septembrie 2015 11:02

Sunetele emise de girafe, descoperite de oamenii de știință - AUDIO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Oamenii de știință au descoperit, după zeci de ani, sunetele pe care le fac girafele. Foarte mult timp s-a crezut că aceste animale nu pot produce sunete, din cauza gâtului lor extrem de lung, ce nu le permite să genereze suficientă putere pentru a face coardele vocale să vibreze, informează USA Today.

Însă cercetătorii de la Universitatea din Viena au descoperit că girafele produc sunete ce par să aibă rolul de comunicare. Oamenii de știință au înregistrat animalele de la grădinile zoologice europene timp de 8 ani, însumând 947 de ore de material audio. Analiza înregistrărilor a confirmat teoria că girafele produc ”vocalizări infrasonice” , sub nivelul percepției umane.

ASCULTĂ AICI SUNETELE EMISE DE GIRAFE

Sunetele emise de aceste animale se produc mai ales noaptea și au o frecvență de aproximativ 92 herți, însă îngrijitorii de la grădinile zoologice nu le-au recunoscut.

Deși oamenii de știință nu au putut demonstra clar că sunetele sunt folosite pentru a comunica, au găsit indicii că acestea servesc drept chemări pentru restabilirea contactului cu turma, deoarece pe timpul nopții vederea girafelor este slăbită.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: