• 1
  • 2
  • 3
Joi, 17 Septembrie 2015 10:53

Poluarea va ucide 6,5 milioane de oameni în fiecare an până în 2050

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poluarea aerului va ucide peste 6,5 milioane de oameni în fiecare an până în 2050, arată un studiu citat de Daily Mail.

În prezent, în jur de 3,3 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza poluării, marea majoritate în Asia. Decesele premature sunt cauzate de poluarea cu particulele produse de mașinile diesel și mijloacele de transport în comun. Substanțele poluante afectează capacitatea plămânilor și pot provoca afecțiuni ale inimii și cancer.

Oamenii de știință au analizat substanțele care poluează cel mai mult în diferite zone ale globului. Astfel, în India și China cel mai mare poluant sunt emisiile de energie rezidențială - resturi de la încălzire și gătit. În SUA poluarea este provocată mai ales de trafic și generarea de energie electrică, iar în Europa agricultura este cel mai mare poluant.

Conform acestor analize, oamenii de știință prezic dublarea numărului de decese provocate de poluare până în 2050.

”Agricultura este principalul poluant în Europa, Rusia, Turcia, Coreea, Japonia și estul SUA. În multe țări europene, contribuția agriculturii la poluare este de 40% sau chiar mai mult. Emisiile de trafic sunt responsabile de o cincime din mortalitatea provocată de poluare în Germania, Marea Britanie și SUA”, spune Jos Lelieveld, profesor la Institutul de Chimie Max Planck.

Populația urbană va crește de la 3,6 miliarde în 2010 la 5,2 miliarde de oameni în 2050, iar impactul poluării asupra sănătății va crește.

”Estimările noastre privind decesele premature din cauza poluării sunt de 2 milioane în 2010 și vor crește la 4,3 milioane în 2050, ceea ce înseamnă 65% din totalul deceselor”, spune Jos Lelieveld.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: