• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 07 Septembrie 2015 12:50

Incendiu în Rezervația Biosfera Delta Dunării: Zeci de hectare de vegetație au ars la Vadu - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de hectare de vegetaţie au ars duminică și luni într-un incendiu izbucnit în zona plajei de la Vadu, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, iar focul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic, informează MEDIAFAX.                             

Duminică, vegetaţia uscată din zona plajei de la Vadu a fost cuprinsă de flăcări. Din cauza vântului, care a suflat cu putere toată ziua, focul s-a întins cu repeziciune, cuprinzând zeci de hectare cu vegetaţie şi extinzându-se apoi la o cherhana construită din lemn şi stuf, pe plajă.

În zonă au fost trimise mai multe echipaje ale ISU "Dobrogea", care au fost suplimentate de-a lungul întregii zile, aproximativ 100 de militari intervenind pentru lichidarea focului.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările abia în jurul orei 4.00 dimineaţa, dar focul a distrus complet cherhanaua, două rulote şi patru bărci pescăreşti, dar şi zeci de hectare de vegetaţie uscată.

Reprezentanţii ISU "Dobrogea" spun că, pentru moment, nu se cunoaşte cauza declanşării incendiului, fiind în curs de investigare.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: