• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 03 Septembrie 2015 09:41

Lemurii, cele mai amenințate animale din lume

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lemurii sunt considerați cele mai amenințate animale din lume cu dispariția, iar eforturile de a îi salva nu par să aibă rezultatele dorite.

Lemurii sunt viețuitoarele-vedetă ale Madagascarului, insula din Oceanul Indian fiind gazdă pentru 106 specii cunoscute ale acestor animale, scrie CNN.

Habitatul lemurilor este amenințat, doar 20% din suprafața inițială rămânând în prezent. ”Lemurii reprezintă o cincime din primatele lumii și gâsca cu oul de aur pentru Madagascar. Turiștii vor să îi vadă în mediul lor natural”, a declarat Jonah Ratsimbazafy, primatolog și copreședinte al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Speciilor din Madagascar.

Acesta se teme că, dacă defrișările vor continua, pădurile și lemurii din Madagascar vor dispărea.

În 2013, 93 de specii de lemur au fost incluse pe lista animalelor vulnerabile sau în pericol de dispariție, iar experții au realizat un plan de urgență pe trei ani, solicitând 7,6 milioane de dolari. Alegerile din 2014 au ajutat la readucerea donatorilor pentru această cauză.

Cel mai mare lemur, indri, este specia cel mai afectată de vânătorii locali, care își hrănesc familiile cu aceste animale. Vânătoarea de lemuri a luat amploare după criza politică din 2009, unele specii având doar 60 de exemplare rămase. Alte activități care distrug habitatul lemurilor sunt agricultura, mineritul ilegal și defrișările.

În ultimii ani, Madagascarul a triplat zonele de păduri protejate, rezervația Anja fiind un exemplu de succes pentru supraviețuirea lemurilor. Zona se află pe ruta turistică, iar specialiștii spun că turismul poate fi salvarea pentru speciile de animale care sunt în pericol de dispariție.

Madagascar este habitat pentru 8.000 de specii care nu se mai găsesc în alte zone de pe planetă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: