• Ned 2020 Web
Vineri, 28 August 2015 11:29

Cum ar arăta Pământul dacă oamenii nu ar fi existat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă oamenii nu ar fi existat, întreaga planetă ar arăta precum zona Serengeti din Africa. Leii ar trăi în America, iar elefanții și rinocerii s-ar găsi în Europa, dezvăluie un nou studiu care analizează modul în care omul a provocat extincțiile speciilor de animale și a influențat distribuirea mamiferelor mari pe planetă, informează Huffington Post.

”Studiul arată că, dacă nu ar fi existat extincțiile istorice și preistorice provocate de om, pe zone întinse de pe Terra ar trăi mamifere mari, precum cele din zonele protejate din Africa de est și sud”, a declarat dr. Jens-Christian Svenning, biolog la Universitatea Aarhus din Danemarca și co-autor al cercetării.

Autorii studiului au analizat modul în care ar fi distribuite natural speciile de mamifere mari dacă nu ar fi existat impactul oamenilor. Cercetarea aprofundează studii mai vechi, care au arătat că extincția masivă din timpul ultimei epoci glaciare nu a fost provocată de schimbarea climatică, ci de extinderea zonelor în care locuiau oameni.

”Majoritatea safariurilor au loc în Africa în prezent, însă în circumstanțe naturale, nu este nicio îndoială că animale mari ar fi trăit și în alte zone. Motivul pentru care safariurile au loc în Africa nu este faptul că acest continent este în mod natural mai bogat în specii de mamifere, ci că este unul dintre singurele locuri de pe Pământ unde activitățile umane nu au dus la dispariția animalelor”, a declarat dr. Søren Faurby, conducătorul studiului.

Studiul a fost publicat în jurnalul științific ”Diversity and Distributions”.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: