• Simpozion Web
  • Web Abonament
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Marți, 25 August 2015 15:38

Rezerve uriașe de aur și argint, descoperite în craterele vulcanilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de știință au descoperit rezerve uriașe de aur și argint în craterele mai multor vulcani din lume, informează Daily Mail.

Zona vulcanică Taupo din Noua Zeelandă a arătat că magma vulcanică încălzește apa și produce rezervoare și izvoare acide care dizolvă rocile înconjurătoare. Astfel, apa devine încărcată cu metale prețioase, ca aurul și argintul.

Geologii au descoperit 18 rezervoare imense cu astfel de apă, adânci de până la 3 kilometri. Ei estimează că o singură sondă utilizată sub rezervorul stației geotermale Waikato din Noua Zeelandă ar putea scoate la suprafață aur în valoare de 2.7 milioane de dolari în fiecare an. Puțurile săpate în rezervoarele stațiilor geotermale Rotokawa și Mokai ar putea produce anual până la 8 tone de argint, în valoare de aproximativ 3.6 milioane de dolari.

Oamenii de știință spun însă că trebuie dezvoltate noi tehnologii care să extragă metalele prețioase.

”Cantitatea totală de aur și argint din rezervoare ar putea fi de ordinul zecilor de mii de kilograme de aur și sutelor de mii de kilograme de argint”, spun cercetătorii.

Lacul Taupo se află pe insula principală a Noii Zeelande, în craterul unui vulcan uriaș, care a fost activ timp de 300.000 de ani. A avut două dintre cele mai mari erupții din istoria geologică, una acum 26.500 de ani și una acum 1.800 de ani.

Zona vulcanică Taupo se întinde pe mai mult de 350 de kilometri.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55