• Ned 2020 Web
Joi, 20 August 2015 13:47

Păianjen care zboară, descoperit de cercetători - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Oameni de știință au descoperit o nouă specie de păianjen, care poate zbura și chiar își poate schimba direcția în aer, informează Daily Mail.

Un grup de oameni de știință care lucrau în Peru și Panama au descoperit arahnida nocturnă care dispune de o agilitate remarcabilă.

Păianjenul care are aproximativ 5 centimetri a fost filmat de cercetători în timp ce planează în aer și își schimbă direcția cu ajutorul picioarelor.

”Nu ne-am așteptat să vedem comportament de alunecare la păianjen. Nu există păianjeni cu aripi. Păianjenii nu zboară”, a declarat Stephen Yanoviak, liderul studiului.

Arahnida din genul Selenops se alătură unui grup mic de târâtoare care își pot manevra corpul în aer, în loc să cadă precum o piatră. Această abilitate le ajută să se apere de prădători.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii s-au cățărat în copaci pentru a căuta păianjenii, apoi i-au aruncat de la înălțimi de 20-25 de metri, pentru a observa ce manevre fac aceștia în aer.

Concluziile arată că păianjenii sunt mai agili decât pisicile în aer, iar unii dintre aceștia au revenit pe trunchiul copacului după căderi de doar 4 metri.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: