• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 14 August 2015 12:00

Locul unde lovesc cele mai multe fulgere de pe Pământ - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O zonă din Venezuela este locul unde lovesc cele mai multe fulgere. Din cauza celor aproximativ 260 de furtuni care au loc în fiecare an, locul unde râul Catatumbo se varsă în lacul Maracaibo este lovit de fulgere de 28 de ori în fiecare minut în timpul fenomenelor meteo, scrie Daily Mail.

Fenomenul astronomic provoacă 1,2 milioane de fulgere în fiecare an, acestea fiind vizibile de la o depărtare de aproape 400 de kilometri.

Specialiștii au mai multe teorii pentru a explica fenomenul, cum ar fi vântul puternic ce bate deasupra lacului și formează nori la întâlnirea cu munții Anzi. Alții consideră că fenomenul este cauzat de mlaștinile care eliberează gaz metan.

Energia eliberată de fulgerele din această zonă ar putea aprinde toate becurile din America Latină. Fulgerele sunt folosite și pe post de far natural de către navigatori.

Fulgerele au devenit un simbol pentru oamenii din Venezuela, fiind menționate chiar și în poezii. Statul Zulia, pe teritoriul căruia se află lacul Maracaibo, are ca stemă un fulger.

Zona a fost inclusă în Cartea Recordurilor ca locul unde se petrec cele mai multe fulgere pe kilometru pătrat în decursul unui an.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: