• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 13 August 2015 13:20

13 august, ziua în care omenirea a consumat toate resursele pentru anul 2015

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

13 august este declarată în acest an Earth Overshoot Day, o zi ce marchează momentul în care omenirea a consumat resursele pe care planeta le produce într-un an. Astfel, vom consuma în restul anului resurse de la generațiile viitoare. Data se schimbă în fiecare an, aceasta pornind de la luna octombrie în anul 2000.

”Trebuie să ne schimbăm, de la a fi exploatatori iresponsabili la a fi protectori ai naturii și ai resurselor sale limitate”, spune Marco Lambertini, director general WWF International.

Costurile consumului excesiv devin evidente pe zi ce trece, iar semnele sunt defrișări, secetă, lipsa apei proaspete, eroziunea solului, pierderea biodiversității și creșterea nivelului de dioxid de carbon în atmosferă.

”Amprenta de carbon a umanității a ajuns la valori mai mult decât duble între 1961 și 1973, perioada în care Pământul și-a depășit limita ecologică. Rămâne componenta cu cea mai mare creștere în spațiul creat între amprenta ecologică și biocapacitatea planetei”, a declarat Mathis Wackernagel, președintele Global Footprint Network.

Amprenta de carbon a planetei este strâns legată de alte componente ale amprentei ecologice. Deoarece din ce în ce mai mult spațiu este solicitat pentru construcții și terenuri agricole, zonele care pot absorbi carbonul emis de combustibilii fosili sunt din ce în ce mai mici, iar emisiile de carbon se acumulează în atmosferă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: