• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 10 August 2015 14:58

Soluție pentru o posibilă criză alimentară: pudra de legume și fructe - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de absolvenți ai programului ”Inovație alimentară și design de produs” de la Universitatea Lund din Suedia au creat o pudră cu ajutorul căreia speră să ajute oamenii cu acces limitat la hrană, informează smithsonian.com.

FoPo este alcătuită din fructe și legume uscate și transformate în pudră, acest aliment putând fi trimis în zonele afectate de dezastre naturale sau acolo unde nu există condiții optime de păstrare a alimentelor.

”Când am aflat că o treime din mâncarea pe care o producem se aruncă, în timp ce mulți oameni mor de foame, nu am putut sta deoparte”, a declarat Kent Ngo, unul dintre studenți.

Deși hrana sub formă de pudră nu este ceva revoluționar, fiind folosită de către astronauți, studenții suedezi regândesc sistemul de colectare și distribuire a acesteia. Echipa face eforturi să mențină costuri scăzute, pentru a ajuta grupurile umanitare și ONG-urile.

”În prezent, o pungă cu hrană distribuită în cazul dezastrelor naturale conține alimente precum gem de căpșuni, unt de arahide și mazăre în sos tomat. Credem că un pachet de pudră alimentară cu o valoare nutrițională mare poate ajuta”, spune Ngo.

Hrana înghețată și uscată conține majoritatea nutrienților din hrana crudă. Deși pierde vitamine și minerale în procesul de uscare, este o bună modalitate de a obține fibre și nutrienți.

Creatorii FoPo derulează în prezent un program-pilot în Manila. Aceștia au uscat calamansi, un fruct al cărui gust este o combinație între lime și mandarine. Urmează să fie testată pudra din mango și ananas.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: