• Ned 2020 Web
Miercuri, 05 August 2015 12:14

70 de ani de la lansarea primei bombe atomice din istorie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hiroshima comemorează 70 de ani de la lansarea primei bombe atomice din istorie, care a ucis instantaneu 60.000 de oameni și pe termen lung peste 160.000, din cauza radiațiilor. La trei zile de la lansarea bombei de la Hiroshima a fost lansată și cea de la Nagasaki, care a ucis aproximativ 80.000 de oameni.

Cele două bombardamente au dus la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă au transformat cele două orașe japoneze în ruine și generații întregi au suferit din cauza otrăvirii cu radiații. Zeci de mii de oameni au murit de-a lungul timpului în regiune, din cauza cancerului și a altor boli provocate de radiații.

Medicul James Yamazaki, cercetător al echipei medicale a SUA la Nagasaki, a fost martorul efectelor chimice asupra organismului uman. Acesta a analizat, în perioada 1949 - 1961, femei care erau însărcinate la momentul bombardamentelor. Copiii născuți aveau retard mental sau au dezvoltat cancer.

”Impactul radiațiilor asupra corpului omenesc - principalul efect, pe termen lung - este apariția cancerului. Impactul enorm asupra populației este inacceptabil”, a declarat medicul, scrie NBC News.

Yamazaki a afirmat în cartea sa,”Children of the Atomic Age” (n.r. ”Copiii epocii atomice”), că dacă americanii ar fi știut atunci ce poate face o bombă atomică, și-ar fi dat seama că este un lucru greșit.

Toți oamenii trebuie să facă un efort pentru ca bomba atomică să nu mai fie folosită niciodată. Fiecare factor de decizie, fiecare cetățean trebuie să știe costul uman al afacerii nucleare. Nu vreau să mai fie luate decizii care ignoră vulnerabilitatea copiilor și prin ei, vulnerabilitatea viitorului tuturor”, spune medicul.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: