• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 04 August 2015 14:54

Astronautul Buzz Aldrin a dezvăluit cât a cheltuit pentru misiunea pe Lună din 1969

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astronautul american Buzz Aldrin a dezvăluit costurile pe care le-a suportat pentru călătoria pe Lună din 1969, acestea fiind de 33 de dolari, informează CNN.

Astronautul a publicat pe contul său de Twitter o serie de documente personale ale misiunii, printre care se numără ”traseul” acesteia: Houston -- Cape Kennedy -- Lună -- Oceanul Pacific -- Hawaii -- Houston.

Cei 30 de dolari au reprezentat costul deplasării lui Aldrin pe Terra, cu ajutorul unui vehicul privat. Luând în considerare inflația, cei 30 de dolari din 1969 ar valora 217 dolari în prezent.

Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a dezvăluit și faptul că el și ceilalți membri ai echipajului Apollo 11 - Neil Armstrong și Michael Collins - au fost nevoiți să semneze documente vamale la întoarcerea pe Terra. ”Bagajele” pe care aceștia le-au declarat au fost roci lunare și probe de praf lunar.

 

După întoarcerea pe Pământ, astronauții au fost ținuți 3 săptămâni în carantină, de teama posibililor germeni pe care i-ar fi putut purta. Buzz Aldrin a postat pe Twitter și o fotografie a membrilor echipajului în timp ce se îndreptau spre zona de carantină.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: