• Ned 2020 Web
Marți, 04 August 2015 12:58

Obama a anunțat planul SUA împotriva schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Obama a anunțat planul SUA împotriva schimbărilor climatice, acesta fiind concentrat pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de la centralele pe cărbune ale țării, informează CNN.

Planul ”Clean Power” (n.r. ”Energie curată”) reprezintă regulile impuse de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, pe care președintele Barack Obama le-a numit ”cel mai important pas pentru combaterea schimbărilor climatice”.

”Suntem prima generație care simte impactul schimbărilor climatice și ultima generație care poate face ceva în această privință”, a declarat președintele SUA.

Conform planului, statele vor trebui să îndeplinească anumite standarde de reducere a emisiilor de carbon, în funcție de consumul de energie.

Barack Obama susține că centralele energetice reprezintă cel mai mare poluator cu carbon, până în prezent neexistând o limită a emisiilor de carbon pe care acestea le eliberează în aer.

Criticii planului spun însă că acesta va duce la scumpirea energiei pentru consumatori. Însă, conform Agenției pentru Protecția Mediului, planul va costa 8,4 miliarde de dolari, iar beneficiile acestuia se vor ridica la sume între 34 și 54 de miliarde.

37% din energia SUA a fost furnizată în 2012 de cărbune, 30% din gaze naturale, 19% din centrale nucleare, 7% din surse hidrologice și 5% din surse regenerabile (eoliene și solare).

Ultima modificare Marți, 04 August 2015 14:43

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: