• Ned 2020 Web
Luni, 27 Iulie 2015 11:02

Informare de secetă în România

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind seceta din România, cauzată de lipsa îndelungată a precipitațiilor.

Conform informării ANM, la data de 24 Iulie 2015, conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, în cultura de porumb, prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă), în Crișana,

Maramureș, Moldova și Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului, Olteniei, Munteniei, vestul și izolat în sudul Transilvaniei. Pe suprafețe agricole extinse din Transilvania, nordul și local în vestul Munteniei, izolat în centrul și estul Olteniei, precum și în vestul

Banatului, gradul de aprovizionare cu apă a solului se încadrează în limite satisfăcătoare și local apropiate de optim.

În intervalul 25 - 31 iulie 2015, prognoza meteorologică estimează în continuare o vreme călduroasă, caniculară în orele amiezii îndeosebi în regiunile extracarpatice. Regimul precipitațiilor se va menține predominant deficitar, deși averse locale se vor semnala în vestul, centrul și nordul teritoriului, mai ales în primele zile. În restul țării, vor fi ploi neînsemnate cantitativ, cel mai probabil în jurul datei de 30 iulie.

Pe fondul temperaturilor ridicate din aer și a precipitațiilor deficitare, fenomenul de secetă pedologică (moderată, puternică și extremă) se va extinde și accentua în intensitate în majoritatea regiunilor agricole, deficitele cele mai mari de apă în sol semnalându-se în estul, sud-estul, sudul și vestul țării.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: