• 1
  • 2
  • 3
Vineri, 24 Iulie 2015 15:36

Margarete ”mutant” fotografiate la Fukushima

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O fotografie ce înfățișează margarete ce par a avea mutații genetice a făcut înconjurul internetului, existând speculații potrivit cărora mutația este cauzată de radiațiile de la centrala nucleară Fukushima, scrie Huffington Post.

Fotografia a fost realizată în luna mai, la aproximativ 112 kilometri de Fukushima, unde un cutremur și un tsunami au provocat în 2011 cel mai mare dezastru nuclear după Cernobîl. La patru ani de la accidentul nuclear, există temeri că scurgerile radioactive afectează plantele, animalele și oamenii din zonă.

Beth Krizek, biolog la Universitatea din Carolina de Sud, este însă de părere că anomalia nu este cauzată de radiații și poate fi un fenomen normal ce afectează modul de reproducere a plantelor. Poate fi cauzat de mutații naturale, schimbări hormonale sau de mediu.

Cutremurul cu magnitudinea de 9 grade şi tsunamiul ce au avut loc în Japonia în 2011 au provocat moartea sau dispariţia a aproximativ 18.500 de persoane şi au cauzat cel mai grav accident nuclear din istoria ţării.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: