Imprimă această pagină
Vineri, 17 Iulie 2015 10:33

Dinozaur cu aripi și pene, descoperit în China

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de știință au descoperit un dinozaur cu aripi - un strămoș al velociraptor - despre care cred că era pe punctul de a se transforma în pasăre.

Creatura de 2 metri s-a păstrat aproape perfect în calcar, îngropat în urma unei erupții vulcanice în China de nord-est, informează BBC.

Fosila de 125 de milioane de ani sugerează că mulți alți dinozauri, inclusiv velociraptor, ar fi arătat precum niște păsări mari ucigașe, însă este puțin probabil ca acest dinozaur să fi putut zbura.

Noul dinozaur a fost numit Zhenyuanlong, (”dragonul lui Zhenyuan”), în onoarea omului care a dus fosila la muzeul din Jinzhou, pentru a fi studiată.

Conducătorul cercetării, Steve Brusatte, a declarat că aceasta este cea mai frumoasă fosilă cu care a lucrat. ”Are «brațe» scurte și este acoperită de pene. Deși este un dinozaur, deși este o rudă apropiată a velociraptor, arată exact ca un curcan sau un vultur”, spune cercetătorul.

John Nudds, lector în paleontologie la Universitatea din Manchester, a declarat că descoperirea este o dovadă a faptului că ”probabil mulți dintre dinozauri aveau pene sau păr”. ”Oamenii vor fi surprinși să afle că dinozaurii din filme ar fi putut fi mai ciudați sau mai înspăimântători”.

Articole înrudite