• Ned 2020 Web
Miercuri, 15 Iulie 2015 16:06

Avertisment al oamenilor de știință: Omenirea va dispărea dacă nu protejăm plantele

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de știință au lansat un avertisment îngrijorător, potrivit căruia viața pe Terra nu este sustenabilă pentru oameni decât dacă vor fi făcute schimbări majore.

Conform unui nou studiu, omenirea ”a secat bateria Pământului” și dacă nu oprim distrugerea plantelor, planeta nu va mai putea susține civilizația, scrie Daily Mail.

John Schramski, conducătorul studiului, profesor la Colegiul de Inginerie al Universității din Georgia, a declarat că Pământul este precum o baterie care a fost încărcată foarte încet pe parcursul mai multor miliarde de ani. ”Energia solară este stocată în plante și combustibili fosili, însă oamenii consumă energia mult mai repede decât ritmul în care se poate reface”.

Energia chimică este stocată în biomasă, care este folosită pentru alimentație și combustibil, însă este și distrusă pentru a face loc agriculturii și orașelor în curs de expansiune. Oamenii de știință estimează că Terra a avut aproximativ 1.000 de miliarde de tone de carbon în biomasă vie în urmă cu 2.000 de ani. De atunci, omenirea aproape a înjumătățit această cantitate, iar peste 10% a fost distrusă doar în ultimul secol.

”Dacă nu inversăm acest proces, vom ajunge la un punct în care bateria de biomasă se va descărca la un nivel la care Pământul nu ne va mai putea susține”, spune Schramski.

Conform studiului, dacă specia umană nu va dispărea și biomasa va scădea sub nivelul sustenabil, populația va scădea dramatic, iar oamenii vor fi nevoiți să se întoarcă la viața simplă, ca vânători sau horticultori.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: