• Ned 2020 Web
Marți, 14 Iulie 2015 10:20

Descoperire surprinzătoare: Rechini înotând într-un vulcan subacvatic activ - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de știință au făcut o descoperire surprinzătoare în interiorul unui vulcan subacvatic: rechinii s-au adaptat și trăiesc în condiții extrem de dure.

Rechinii au fost filmați la o adâncime de 45 de metri, în interiorul vulcanului activ Kavachi din Oceanul Pacific, care a erupt ultima dată în ianuarie 2014. Expediția National Geographic condusă de Brennan Phillips a avut sarcina de a studia componentele chimice, geologia și biologia vulcanului.

”Nimeni nu știe cât de des erupe Kavachi. Scufundătorii care s-au apropiat de marginea sa au fost nevoiți să se întoarcă din cauza temperaturii extrem de ridicate și a arsurilor cu apă acidă ce le-au afectat pielea” a declarat Phillips.

Echipa de cercetători a coborât camere de filmat în interiorul vulcanului și a fost surprinsă să descopere 2 specii de rechini. Imaginile surprinse de oamenii de știință arată animalele înotând în apa colorată din cauza cantităților reduse de fier și de sulf. Mediul este afectat și de prezența gazului metan.

”Acest lucru te face să te întrebi în ce condiții extreme pot trăi aceste animale. La ce schimbări au fost supuse? Doar anumite specii pot supraviețui în aceste condiții? Ar fi interesant să putem urmări activitatea rechinilor în proximitatea unei erupții, pentru a putea vedea dacă primesc un fel de avertisment și se îndepărtează de pericol sau sunt prinși în capcana vulcanului”, spune Brennan Phillips.

Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2015 10:47

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: