• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 10 Iulie 2015 16:34

Recife artificiale, amplasate în Marea Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opt recife artificiale au fost amplasate la malul Mării Negre, în dreptul Cazinoului din Constanța, pentru a ajuta la curățarea apei și la restaurarea biodiversității marine.

Structurile cilindrice, realizate din polipropilenă, au înălţimea de 7 metri, diametrul de 2,5 metri, o adâncime de 11 metri şi au fost ancorate cu greutăţi de 3 tone. Recifele au fost amplasate la 25 metri distanţă unul faţă de altul şi vor fi semnalizate cu o baliză luminoasă, dotată cu un dispozitiv uşor detectabil pe radar.

Amplasarea acestor recife artificiale va contribui la restaurarea filtrelor Mării Negre, prin asigurarea unui loc de reproducere pentru o varietate de organisme marine, cum ar fi midiile negre. La maturitate, fiecare midie ajunge să filtreze zilnic până la 50 de litri de apă de mare.

Imaginile surprinse de scafandri la o lună de la amplasarea sistemelor arată că acestea au efect, fiind populate de numeroase specii marine.

Acțiunea a fost realizată de organizația non-guvernamentală Mare Nostrum, în cadrul proiectului „Research and REstoration of the Essential Filter of the Sea – REEFS”, finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Comun de Cooperare în bazinul Mării Negre 2007-2013. Bugetul total este de 627.650 euro.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: