• Ned 2020 Web
Miercuri, 08 Iulie 2015 10:59

Sonda spațială New Horizons va trece pe lângă Pluto. Dispozitivul, afectat de erori înainte de misiune

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sonda spațială New Horizons va trece pe lângă planeta pitică Pluto pe 14 iulie, acesta fiind considerat principalul eveniment spaţial al anului 2015.

Sonda americană va capta o cantitate foarte mare de date, care vor fi retransmise apoi către Terra în următoarele 16 luni.

Deoarece distanţa care separă sonda americană de Terra este de aproape 5 miliarde de kilometri, semnalul radio are nevoie de 4,6 ore pentru a ajunge pe planeta noastră.

New Horizons este în curs de reparații după o defecțiune apărută la principalul său computer. NASA a anunțat că sonda va fi din nou operațională, iar misiunea de pe 14 iulie nu va fi afectată.

New Horizons a intrat în modul de siguranță pe data de 4 iulie, din cauza faptului că principalul computer a fost supraîncărcat. În timpul perioadei de recuperare au fost pierdute 30 de observații, adică mai puțin de 1% din datele pe care echipa New Horizons a planificat să le colecteze în perioada 4-16 iulie. Niciuna dintre observațiile principale ale misiunii nu au fost afectate și nu există riscul ca acest tip de anomalie să se repete până la trecerea pe lângă Pluto, spun specialiștii NASA.

 

Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 17:01

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: