• 1
  • 2
  • 3
Duminică, 28 Iunie 2015 12:09

Mine transformate în atracții turistice uimitoare, în urma unor proiecte grandioase de reamenajare/VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numeroase destinații de pe glob sunt transformate în veritabile locuri de atracție, în urma unor proiecte ample de reamenajare. Șase astfel de proiecte inovative de pe mapamond au transformat zone industriale nefolosite în minunate locuri de petrecere a timpului liber, scrie CNN ediția online.

Parc de sporturi extreme în subteran

Cel mai mare parc de distracții subteran dedicat sporturilor extreme, ale cărui trasee se întind pe cinci kilometri, se află la o adâncime de 375 de metri în regiunea muntoasă Snowdonia din nordul Țării Galilor. Parcul național Snowdonia a fost primul parc național din Țara Galilor, deschis publicului în 1951, și al treilea ca mărime din Regatul Unit. Numele parcului provine de la masivul muntos Snowdon, având o altitudine de 1085 metri. Parcul subteran pentru sporturi extreme a fost deschis publicului în martie 2015, organizatorii susținând că este cel mai mare din lume. Doritorii beneficiază de multiple modalități de practicare a sporturilor extreme, parcurgerea unor trasee în galerii cu tiroliana, alpinism, rafting cu bărci pneumatice, trasee speciale pentru biciclete dedicate terenului accidentat. Parcul este deschis pe toată durata anului.

Salina Turda din România

Unul dintre cele mai interesante proiecte de reamenajare a unei foste cariere de sare în atracție turistică este Salina Turda din județul Cluj, România. Vizitatorii coboară la o adâncime de 120 de metri în subteran, unde pot juca o partidă de golf, basket sau fotbal, să se plimbe cu barca pe lacul interior unde a fost amenajat un nou debarcader.

VEZI IMAGINI

Cei interesați pot să se relaxeze la noul centrul de spa și tratament, să practice exerciții de fitness sau să aibă parte de ședințe de înfrumusețare, beneficiind de aerul bogat în sare cu o umiditate de aproximativ 80%. Salina Turda este una dintre cele mai frumoase atracții turistice din Europa.

Mina de sare Wieliczka din Polonia

Localizată în sudul Poloniei, în apropierea zonei metropolitane a Cracoviei, mina de sare Wieliczka (foto deschidere) beneficiază de un hotel subteran și un centru de tratament pentru cei cu afecțiuni ale aparatului respirator. Alături de Insulele Galapagos și Parcul Național Yellowstone, mina de sare de la Wieliczka a fost inclusă în prima listă a siturilor din patrimoniul mondial UNESCO. Este atracția turistică principală a Poloniei, primind anual peste 1,2 milioane de vizitatori. A fost amenajată în secolul XIII și a fost activă până în 2007, când a încetat procesul de producție.

VEZI IMAGINI

Este foarte cunoscută pentru Catedrala de Sare din subteranul minei, care are o simbolistică aparte pentru toți locuitorii din zonă și unde mulți dintre localnici s-au căsătorit. Are multe capele și locuri de rugăciune. Există de asemenea un hotel și un centru de tratament cu personal specializat. Este un important hub cultural al Poloniei, găzduind numeroase concerte, expoziții și manifestări speciale.

Proiectul Eden

O fostă mină de caolinit în ținutul Cornwall din Marea Britanie a devenit unul dintre cele mai atractive locuri ale Regatului Unit. Complexul denumit Proiectul Eden găzduiește în câteva domuri uriașe vegetație din diferite locuri ale planetei, de la plante specifice pădurilor tropicale la cele din zona mediteraneeană, fiind pe bună dreptate cele mai mari zone de vegetație în spațiu închis din lume.

VEZI IMAGINI

A fost deschis publicului în martie 2001, iar în 2005 a fost adăugat stabilimentul "The Core", un spațiu educațional uriaș cu săli de expoziții, conferințe, cursuri în vederea unei bune comunicări privind relația interdependentă între oameni și plante. Complexul are spații special amenajate pentru concerte, expoziții și patinaj.

Sărituri ... în subteran

Într-o fostă mină de ardezie din ținutul Gwynedd, din nord-vestul Țării Galilor, a fost amenajat un parc subteran de sporturi extreme. Turiștii pot efectua, folosind echipament de protecție, sărituri pe o plasă elastică cu suprafața de 930 de metri pătrați. Începând din iulie anul trecut vizitatorii pot efectua salturi de pe cea mai mare trambulină subterană din lume traversând un traseu format din trei plase colorate diferit, totul într-un joc de lumini care generează o atmosferă asemenea unui abis.

Cel mai mare parc acoperit pentru împătimiții de biciclete

O fostă carieră de calcar din Louisville, Kentucky, folosită în timpul războiului rece ca adăpost subteran, găzduiește, din februarie acest an, la 30 de metri adâncime, cel mai mare parc pentru iubitorii traseelor de mountainbike. O suprafață de peste 33.000 de metri pătrați, cu 45 de trasee desfășurate pe mai bine de 19 km, oferă iubitorilor de mountainbike piste speciale, inclusiv pentru sărituri cu acest tip de biciclete.

VEZI IMAGINI

Menținând în interior aceeași temperatură de 10 grade Celsius în timpul verii și în timpul iernii, parcul are și alte atracții pentru împătimiții sporturilor extreme.

 

Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 12:50

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: