• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 28 Iunie 2015 11:41

Peste 80 de câini din rasa ciobănesc german, competitori la Planeta Ham-Ham

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 80 de câini din rasa ciobănesc german și-au etalat sâmbătă frumusețea și aptitudinile la expoziția canină care s-a desfășurat la "Planeta Ham-Ham" de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală.

Exemplarele de ciobănesc german cu păr aspru și ciobănesc german cu păr lung care au ocupat locurile I, II sau III, pe categorii de vârstă și în funcție de gen, au fost recompensați cu saci de mâncare, cupe și diplome, iar cei care s-au clasat pe locul I la clasele "juniori" și "tineret" au obținut titlul de "Învingător Club".
Categoriile de clase pentru care au concurat "câinii lup" au fost: clasa speranța (4-6 luni); clasa baby (6-9 luni); clasa puppy (9-12 luni); clasa juniori (12-18 luni); clasa tineret (18-24 luni); clasa deschisă (peste 24 luni); clasa veterani (peste 6 ani)"
"Expoziția zonală este organizată de Clubul Muntenia de Ciobănesc German, parte a Clubului Național de Ciobănesc German care organizează, anual, campionatul național. Ne mândrim că s-au înscris 83 de exemplare, deși lumea e plecată în vacanță. Varietatea cu păr lung a fost admisă de curând în competiție, deoarece Clubul din Germania nu recunoștea până acum această varietate. Conformația anatomică, aprecierea exterioară a câinelui static și în mișcare — trap întins, sunt apreciate prin calificativele similare celor care se dau în Germania: de la promițător/nepromițător, la categoria până în doi ani și foarte bine, după 2 ani, până la excelent pentru exemplarele care au selecții, radiografie pentru șold și coate pentru a constata sănătatea articulațiilor, examen de muncă și probă de anduranță, calificativul excelent", a afirmat sâmbătă, președintele Clubului Național de Ciobănesc German, Sorin Dragomir
El a precizat că rezultatul obținut la expoziția zonală nu contează la competiția națională, fiecare fiind de sine stătătoare.
Arbitrul competiției, olandezul John Lijffijt, s-a aplecat cu dragoste asupra fiecărui exemplar, le-a înmânat stăpânilor câinilor campioni cupele și a imortalizat momentul premierii fotografiindu-se cu câștigătorii fiecărei clase.

"Sunt primul român care a produs un campion mondial"

"Contează la fel de mult aptitudinile și frumusețea fiecărui exemplar. Câinele trebuie să stea nemișcat și să se miște. Mișcarea trebuie să fie armonioasă, să se oprească frumos din mișcare. Reacția la zgomot o testez cu o armă. Verific dacă au toți cei 24 de dinți pentru că dentiția trebuie să fie completă. Dacă îi lipsește vreun dinte, exemplarul respectiv este descalificat", a spus Lijffijt.
Câinii au fost susținuți în cadrul competiției, din afara ringului, de stăpânii lor, de spectatori, unii aflați în scaune cu rotile, și de copii.
"Sunt din Craiova, particip pentru a patra oară cu femela, Paty de Craiova Maxim, în vârstă de patru ani, la clasa deschisă. A luat 'Excelent'. Particip din plăcere. Și ei, femelei, îi place foarte mult. La etapa națională nu am dus-o. Acolo am dus masculul de 12 luni. A luat locul I la națională anul trecut", a mărturisit cu mândrie stăpânul lui Paty.
La rândul său, stăpâna lui Arterberry, în vârstă de 15 luni, pentru prima oară participantă la o expoziție canină, a spus: "A luat locul al doilea și calificativul "foarte bine". Ne place să lucrăm cu el. Și lui îi place. Dacă stă degeaba, se plictisește. Vrem să luăm și dreptul de montă pentru el".
Președintele Clubului Național de Ciobănesc German, Sorin Dragomir, iubitor de câini, a mărturisit că nu s-a prezentat cu niciun câine al său la expoziția de sâmbătă pentru că "are obligația să nu participe cu proprii câini acolo unde e organizator".
"Posed un Canisa Romano. Am obținut de-a lungul timpului rezultate notabile. Sunt primul român care a produs un campion mondial. Am obținut acest titlu la Milano în 2000. De 11 ori campion național, de mai multe ori campion european la clasa muncă (n.r. deschisă). Nu l-am înscris aici pentru că eu consider că e obligația mea să nu-l înscriu când sunt organizator".

 

 

Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 11:48

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: