• Ned 2020 Web
Duminică, 28 Iunie 2015 11:18

Barack Obama i-a luat un interviu despre schimbările climatice celebrului naturalist David Attenborough/VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Postul britanic de televiziune BBC a anunțat vineri că va difuza duminică, 28 iunie, un program special dedicat veteranului său prezentator David Attenborough, care va conține un interviu luat acestui respectat specialist în științele naturii de nimeni altul decât președintele american, Barack Obama.

Discuția, având ca principală temă schimbările climatice, a fost înregistrată la Casa Albă, la 8 mai, ziua în care David Attenborough a împlinit 89 de ani. Cele două personalități au vorbit despre viitorul planetei, despre pasiunea lor pentru natură și despre modalitățile de protejare a mediului înconjurător.
Potrivit Casei Albe, președintele Barack Obama a menționat că a crescut urmărind filmele realizate de Sir David Attenborough, în îndelungata lui activitate, de 60 de ani, conscrată explorării globului.

VEZI IMAGINI

"Nu acționăm atât de rapid cât ar fi nevoie", a afirmat șeful de la Casa Albă în cursul întrevederii. "Ceea ce știu în parte din programele dumneavoastră și din importantele lucruri pe care le-ați înfăptuit, este că aceste ecosisteme sunt toate interconectate. Dacă doar o țară face ceea ce trebuie, dar altele nu, atunci nu vom rezolva problema. Vom avea nevoie de o soluție globală", a afirmat Barack Obama.
Există, a mai spus el, "tendințe globale care depind de o acțiune comună a întregii lumi și, din păcate, nu am înregistrat progrese pe măsura necesităților în privința schimbărilor climatice".
Ineditul interviu — în care președintele american nu este, ca de obicei, cel care răspunde, ci acela care pune întrebări — va fi transmis duminică seara de BBC Londra și BBC America, iar marți, 30 iunie, în peste 50 de țări de pe patru continente.
Attenborough este cunoscut mai ales pentru serialul live în zece episoade realizat din 1979 până în 2010, precum și pentru numeroase documentare despre viața animalelor și plantelor sălbatice.

 

Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 11:28

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: