• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 25 Iunie 2015 16:29

Imagini stranii surprinse pe suprafaţa planetei Ceres. NASA nu are încă o explicaţie/VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Planeta Ceres a devenit, în luna martie a acestui an, prima planetă pitică vizitată îndeaproape cu ajutorul unei sonde spaţiale, iar imaginile surprinse de aceasta au început deja să ridice multe semne de întrebare, informează CNN.

Sonda spaţială americană Dawn s-a plasat cu succes pe o orbită a lui Ceres, în luna martie, cu scopul de a descifra secretele ce înconjoară acest corp ceresc, aceasta fiind pentru prima dată când un vehicul de acest tip explorează de la distanţă foarte mică o planetă pitică.
Imaginile transmise de Dawn i-au luat deja prin surprindere pe cercetătorii de la NASA.
Mai întâi, au fost observate, pe lângă numeroasele cratere de pe suprafaţa planetei, două puncte excepţional de strălucitoare, apropiate între ele, aflate în acelaşi bazin, a căror existenţă nu a putut fi explicată deocamdată de oamenii de ştiinţă.
În urmă cu câteva zile, NASA a anunţat că alte imagini intrigante au fost observate pe suprafaţa planetei. Este vorba despre o structură piramidală cu o înălţime de aproximativ 4,8 kilometri.

VEZI IMAGINI

"Intrigant", susţin cercetătorii de la NASA, potrivit CNN.
Sonda spaţială Dawn are o misiune de 16 luni pentru a cerceta planeta Ceres, cu scopul de a aduce cercetătorilor o serie de informaţii preţioase despre felul în care s-a format Sistemul Solar, în urmă cu 4,6 miliarde de ani. Dawn se va apropia de această planetă pitică şi va ajunge la sfârşitul lunii noiembrie la o distanţă de doar 375 de kilometri de aceasta.
"Studierea lui Ceres ne permite să cercetăm istoria spaţiului, iar datele colectate de sonda Dawn ar putea duce la descoperiri importante în ceea ce priveşte formarea Sistemului Solar", a declarat Jim Green, directorul departamentului de ştiinţe planetare de la NASA, într-o conferinţă de presă.
Ceres este cel mai mare corp ceresc din centura de asteroizi din Sistemul Solar, aflată între orbitele planetelor Marte şi Jupiter şi are un diametru de 950 de kilometri.
Ceres eliberează vapori de apă care au greutate de circa 6 kilograme pe secundă, a calculat o echipă de astronomi condusă de Michael Küppers, un savant care lucrează pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 16:32

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: