Imprimă această pagină
Miercuri, 17 Iunie 2015 16:23

Cum îşi vor petrece bogaţii lumii Apocalipsa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Construirea de adăposturi pentru salvarea oamenilor în cazul producerii unor dezastre sau războaie nu este o idee nouă, însă pentru omul de afaceri Robert Vicino a devenit principala misiune a vieţii. După ce a construit un astfel de buncăr în statul american Indiana, Vicino a prezentat, săptămâna trecută, noul său proiect în acest sens.

Este vorba despre un complex de lux construit într-un oraş din Germania, Rothenstein, pe locul unui fost depozit de muniţie existent din al Doilea Război Mondial, informează Daily Mail.
Buncărul este proiectat să reziste la o explozie nucleară, la agenţi chimici, cutremure sau tsunami şi este in fapt un complex rezidenţial de lux, fiind dotat cu apartamente, piscine, teatre, săli de sport, restaurante sau zonă pentru aterizarea elicopterelor.

VEZI FOTO

Terenul pe care se află acest complex de cinci stele, denumit Vivos Europa One, este evaluat la 1,1 miliarde de dolari, deşi a fost cumpărat cu suma de 225 de milioane de dolari.
Fiecare apartament are o suprafata de 230 de metri patrati, care va putea fi amenajata asa cum doreşte cumparatorul, existând posibilitatea extinderii suprafeţei până la 460 metri patrati. Rezidenţii vor plăti separat pentru achiziţia apartamentelor, dar vor achita şi taxe suplimentare pentru administrarea complexului.
Tot în cadrul complexului vor exista drumuri de acces, o cramă, locuri speciale pentru rugăciuni, o staţie TV şi un centru de detenţie.
În ceea ce priveşte siguranţa, buncărul este dotat cu numeroase tuneluri, cu sisteme de securitate proprii, precum şi uşi rezistente la gloanţe. De asemenea, există un sistem de generare a energiei, un container pentru apă, precum şi sisteme de aclimatizare, de ventilaţie, de filtrare a aerului şi de comunicare.
"Suntem mândri să ducem la bun sfârşit acest proiect epic în aceste vremuri tulburi. In cazul producerii unei catastrofe, familiile vor trebui sa ajunga la cel mai apropiat aeroport, de unde vor fi transportati cu elicopeterele Vivos", a declarat Robert Vicino.
În urma cu cativa ani, un alt american, Larry Hal, a decis să-şi investească banii în construirea de blocuri care să reziste Apocalipsei. El a cumpărat un siloz care fusese folosit pentru lansarea de arme nucleare, în Kansas, şi a decis să construiască apartamente de lux. Construit să reziste unei bombe atomice, blocul are pereţi cu o grosime de 3 metri, iar construcţia ajunge până la 50 de metri adâncime.
Blocul subteran este proiectat să reziste mai multor scenarii devastatoare, cum ar fi pandemii, atacuri teroriste, radiaţii ucigaşe sau foamete.
"Oamenii se tem de multe catastrofe. Eu personal mă tem că exploziile solare vor distruge reţeaua electrică, ceea ce va provoca haos", susţinea Hall.
Un etaj din cele şapte cu scop rezidenţial costa două milioane de dolari, iar jumătate de etaj poate fi achizitionat cu un million de dolari.

Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 16:17