• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 08 Iunie 2015 17:08

Ziua Europeană a parcurilor/"Nature is Our Business"

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Europeană a Parcurilor a fost lansată de Federaţia EUROPARC cu scopul de a creşte profilul ariilor protejate europene şi de a genera sprijin public pentru scopurile şi activităţile lor. Prima aniversare a avut loc în anul 1999, iar evenimentul a început să fie celebrat anual de-a lungul întregului continent.

De Ziua Europeană a Parcurilor 2015, mii de oameni din Europa au participat la activităţi şi evenimente care evidenţiază importanţa ariilor protejate pentru dezvoltarea ecologică, socială şi economică a teritoriilor noastre.
În municipiul Bistriţa, evenimentul a fost marcat de Primărie în colaborare cu Agenţia de Protecţia Mediului, precum şi cu Asociaţiile “Cercetaşii bistriţeni” şi „Harta Verde”, care au invitat localnicii în Parcul municipal pentru a lua parte la o serie de activităţi:  

Evenimentul de duminică 24 mai 2015 a avut următorul program:
15, 00 - Deschiderea evenimentului – FOIŞOR, Trupa de teatru PITICOT a animat evenimentul
15,10 „Hai prin parc cu bicicleta !” – tur al parcurilor pe traseul: Parcul municipal - Parcul „Casa Albă” - Parcul Eroilor – Parcul primei şcoli româneşti –– Parcul Tineretului – Parcul municipal. Plecarea s-a facut din fata foişorului. Au Participat: Asociaţia Cercetaşii Bistriţeni, Consiliul Local al tinerilor Bistriţa şi
Grupurile ECO. În fiecare din cele 5 parcuri, a fost prezentat, în câteva cuvinte, istoricul realizării parcului
15,15 -17,00 Biodiversitate în Bistriţa – acţiune interactivă de cunoaştere a florei si faunei din Parcul municipal organizată în colaborare cu  reprezentanţii Asociaţiei Harta Verde România. Au participat: grupurile ECO de la Şcoala gimnazială nr.1, 4, 5, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi Colegiul Tehnic Servicii care desfăşoarăt o mini activitate de cercetare, constând în studierea unui areal în parc.
15,15- 15,45 „PARADA FLORILOR” – preşcolarii de la grădiniţele bistriţene : 2, 3, 6, 12, 13, 14, Trenuleţul Veseliei şi Dumbrava minunată, s-au deplasat pe aleile parcului (de la Sala polivalentă spre Foişor)
15,30 „Nature is our business” – Târg cu lucrări realizate de elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” şi  Şcolii gimnaziale nr.1
15,45 – 16,45 Centru pentru jocuri distractive  - preşcolarii de la parada florilor au participat la jocuri învătate la grădiniţa alături de voluntarii de la  Asociaţia „Tineri pentru comunitate” care iniţiază un joc distractiv numit TWISTER

Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 15:43

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: