• Ned 2020 Web
Luni, 08 Iunie 2015 10:38

Miting împotriva defrişărilor ilegale înaintea convocării CSAT pe această temă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Președintele Klaus Iohannis a convocat, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință CSAT în cadrul căreia se va discuta problema defrișărilor ilegale, iar ieri, 7 iunie, aproximativ 200 de oameni, nemulţumiţi de defrişările ilegale, au manifesta în centrul Bucureştiului, zona fântânii de la Universitate.

După aproximativ două ore de la debutul mitingului o parte dintre aceştia fiind ridicaţi de jandarmi.
Persoanele care au protestat s-au adunat în centrul Bucureştiului în jurul orei 17.00.
Participanţii la miting au încercat de mai multe ori să plece în marş spre Guvern, însă de fiecare dată au fost opriţi de reprezentanţii Jandarmeriei, prezenţi în Piaţa Universităţii, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică.
După aproximativ două ore de la debutul manifestaţiei, jandarmii au început să legitimeze persoanele adunate în centrul Capitalei. Întrucât câteva dintre acestea au refuzat să prezinte actele de identitate, ele au fost ridicate şi duse în duba oamenilor legii.
Pe parcursul manifestaţiei, protestatarii au scandat: "Uniţi luptăm, pădurea apărăm", "Pădurea noastră nu e marfa voastră", "Uniţi, salvăm pădurile".
De asemenea, ei au afişat bannere pe care au scris: "Dreptate pentru natură", "România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea", "Stop masacrării României", "Opriţi distrugerea României şi a românilor", "Basarabia vrea România verde".
 Acesta este cel de-al treilea protest împotriva defrişărilor ilegale.
Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.
Anunţul lui Ponta a fost făcut după ce, anterior, proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului trecut de 125 de parlamentari PSD şi trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor.
Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins însă cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic. Camera Deputaţilor este forul decizional privind propunerea legislativă, pe care Senatul a readoptat-o în aceeaşi formă, după ce preşedintele a trimis-o spre reexaminare.

Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 11:08

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: