• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Sâmbătă, 06 Iunie 2015 21:35

Aplicaţie pentru raportarea defrişărilor ilegale de păduri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A fost lansată o aplicaţie pentru telefoanele cu sistem Android care invită românii să se implice activ în verificarea legalităţii tăierilor de păduri. Raportările cu grad ridicat de ilegalitate vor fi transmise autortităţilor pentru verificare şi luarea măsurilor ce se impun.

Aplicația mobilă dă posibilitatea tuturor celor care doresc să se implice în protejarea pădurilor să raporteze pe „Harta tăierilor de păduri”.

VEZI AICI

Aplicația pentru mobil permite persoanelor interesate să noteze coordonata GPS și să facă o fotografie cu telefonul din locul în care se constată tăierea de pădure. Pot fi memorate si informații referitoare la gatere, pepiniere sau plantații în curs de înființare. De asemenea, se pot transmite informații suplimentare într-un câmp disponibil în acest sens, precizează iniţiatorii proiectului, într-un comunicat de presă, conform stiri.tvr.ro.
În urma sesizărilor, va fi verificată acurateţea informiilor trimise şi apoi, cu ajutorul unui inginer silvic, vor fi selectate sesizările "care prezintă cel mai mare risc de ilegalitate" şi vor fi trimise Ministerului Mediului şi Poliţiei Române pentru verificarea legalităţii.
Pot fi raportate doar tăierile ilegale din păduri, nu şi tăierile de arbori din localităţi, care sunt administrate prin alte legi și normative de aplicare. De asemenea, transporturile de masă lemnoasă nu fac obiectul acestui proiect, ele pot fi raportate la 112, "Radarul pădurilor", mai precizează iniţiatorii proiectului.

Ultima modificare Duminică, 07 Iunie 2015 15:43

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: