• 1
  • 2
  • 3
Joi, 04 Iunie 2015 10:26

Zborul avionul Solar Impulse 2 în jurul lumii, întrerupt până la mijlocul lunii iunie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avionul cu propulsie solară Solar Impulse 2 nu va putea decola de pe aeroportul din Nagoya (centrul Japoniei) pentru a-și continua zborul în jurul lumii până la mijlocul lunii iunie având în vedere că are nevoie de reparații la un eleron, a informat joi organizația care gestionează proiectul citată de EFE.

Luni, aeronava propulsată de energie solară a fost obligată să-și modifice ruta spre Hawaii și să facă o oprire la Nagoya ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. Elvețianul care gestionează proiectul, André Borschberg, a informat pe rețelele de socializare că eleronul de la aripa dreapta a fost avariat de forța vântului la aterizarea la Nagoya și că va fi nevoie de între 7 și 10 zile pentru a fi reparat, având în vedere că piesele trebuie să fie aduse din Elveția.
Echipa a instalat pe aeroport hangarul mobil gonflabil care este folosit pentru adăpostirea avionului Solar Impulse 2 și a demarat procedurile de întreținere. Aeronava a decolat duminică din orașul oriental Nankin, fiind obligată încă o dată să-și amâne plecarea din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
Solar Impulse I2 avea ca obiectiv să completeze în cinci zile traseul de 8.000 de kilometri spre insulele Hawaii, în cadrul celei de-a 7-a și cea mai lungă etapă a călătoriei sale în jurul lumii. Survolarea Oceanului Pacific este considerată etapa cea mai dificilă a parcursului din cauza instabilității meteorologice și a distanței uriașe de zbor care ar fi presupus un record pentru avionul Solar Impulse II.

Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2015 12:29

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55