Imprimă această pagină
Miercuri, 27 Mai 2015 21:14

Anul 2105, cel mai cald din istorie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O informaţie care ne interesează pe toţi, indiferent în ce parte a Terrei locuim. Lumea este în pragul celui mai cald an din istorie, după cum arată datele din primele patru luni ale anului. De asemenea, ultimele 12 luni, dacă ar fi analizate, au bătut recordurile mondiale de căldură.

Anul acesta, Antarctica a trecut prin cele mai calde două zile din istorie. Temperaturile au fost înregistrate în martie. De asemenea, Guinea Ecuatorială, Ghana, Venezuela şi Laos au înregistrat cele mai crescute temperaturi din istorie. Potrivit datelor de atăzi, primele patru luni ale anului au fost cu 0,80 grade Celsius mai calde decât media istorică.
Cercetătorii se tem că acesta este finalul perioadei de 18 ani de pauză în încălzirea globală. Profesorul Adam Scaife de la Met Office a declarat că „avem şanse mari să stabilim un record mondial anul acesta. În decembrie am preconizat că temperaturile vor fi mai calde cu 0,64 de grade Celsius, dar deja se întrece această estimare“.
Meteorologii avertizează că fenomenul El Nino din Oceanul Pacific va duce la ploi la tropice şi secetă în Africa şi India. El Nino încălzeşte atmosfera Pământului. Potrivit datelor NASA, 2014 a fost cel mai cald an din istorie, cu 0,68 grade Celsius mai mari decât media.

Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 16:43