• 1
  • 2
  • 3
Marți, 26 Mai 2015 11:53

Autobuzul alimentat cu bălegar de vacă a bătut recordul de viteză/VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un autobuz din Marea Britanie funcţionează cu bălegar de bovine. Autovehicolul  a reuşit la un test drive să depăşească recordul de viteză al unui autobuz din serviciul public atingând 123.5 km/h, după ce inginerii i-au scos limitatorul de viteză.

Autobuzul neobişnuit este operat de compania Reading Buses şi funcţionează cu biogaz, potrivit Scienceart. Combustibilul este produs în momentul în care bacterii digeră bălegarul de vacă în interiorul unui bioreactor. Gazul este captat, lichefiat şi depozitat în şapte rezervoare instalate în acoperişul autobuzului.
Test drive-ul a fost unul zgomotos, în principal pentru că autobuzul nu are o formă aerodinamică ce se pretează vitezei la care circula. În mod regulamentar acesta ar trebui să nu depăşească viteza de 90 de km/h.

VEZI IMAGINI

Întreaga demonstraţie a fost organizată pentru a scoate în evidenţă avantajele unui vehicul care funcţionează pe baza unui combustibil produs din bălegar. Biogazul este mai prietenos cu mediul înconjurător decât petrolul sau gazul natural pentru că în acest fel reciclezi ceva ce în mod normal ar fi eliberat în atmosferă ca o formă mai puternică de gaz cu efect de seră decât dioxidul de carbon.
În Marea Britanie există şi un autobuz care funcţionează cu un combustibil produs de pe urma excrementelor umane şi a deşeurilor alimentare. Acesta transportă în fiecare lună 10.000 de pasageri de-a lungul unei linii de aeroport.

Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 12:05

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: