• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 24 Mai 2015 09:42

Alexandru Duru, ce mai lungă deplasare cu placa autopropulsată care levitează. Românul "aruncă" omenirea în viitor/VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălin Alexandru Duru, inventator canadian de origine română, a reușit cea mai lungă deplasare continuă cu ajutorul unui dispozitiv "hoverboard", placă autopropulsată,  care "levitează" deasupra unui lac din Canada, recordul fiind înregistrat de World Guiness Records, scrie Daily Mail în ediția online.

Inventatorul de origine română a reușit să se deplaseze continuu pe o distanță de 275,9 metri, la o înălțime de aproximativ 4,8 metri, deasupra lacului Ouareau, în provincia Quebec, cu ajutorul plăcii autopropulsate realizate de el.
Potrivit lui Duru, placa poate fi folosită pentru deplasare luându-se în calcul orice tip de suprafață, însă de obicei efectuează testele deasupra întinderilor de apă pentru că poate ajunge la "înălțimi înspăimântătoare" și motoarele ar putea să cedeze la un moment.

VEZI IMAGINI

"Am vrut să demonstrez că este posibil un zbor stabil cu ajutorul unei plăci autopropulsate, iar un om poate sta pe ea și să o controleze cu picioarele", a mai declarat Alexandru Duru.
"Este cu adevărat o reușită fermecătoare și incredibilă în domeniul ingineriei și transportului", a declarat un purtător de cuvânt al Guiness World Records.
Succesul lui Cătălin Alexandru Duru arată că a depășit de mai bine de cinci ori distanța înregistrată anterior ca record mondial de World Guiness Records, respectiv 49,98 de metri, pentru o deplasare continuă cu o astfel de placă autopropulsată, potrivit dailymail.co.uk.

Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2015 10:55

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: