• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 19 Mai 2015 21:13

Bătălia pentru energie curată. Turbinele fără elice, alternativă pentru stâlpii eolieni convenţionali

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O companie spaniolă a lansat stâlpii eolieni fără elice, în locul turbinelor tradiţionale, informează Daily Mail. Avantajul acestora constă în folosirea vorticităţii, un fenomen aerodinamic generator de electricitate, care îi face cu mult mai silenţioşi şi mai siguri decât cei cu elice.

Prototipul Vortex deja creat funcţionează cu ajutorul unui con compus din fibre de carbon şi de sticlă. La baza conului sunt poziţionate două inele cu magneţi negativi (de respingere), care se comportă ca un motor non-electric, iar în bătaia vântului, aceştia se vor împinge unul pe celălalt. Astfel, mişcările vor fi transformate în energie electrică cu ajutorul unui alternator care creşte frecvenţa mişcărilor catargului, chiar şi la viteze mici ale vântului.
Turbina eoliană „Vortex Mini” are 12 metri înălţime şi, potrivit companiei, poate capta jumătate din puterea vântului, adică cu 30 de procente mai puţin decât vechii stâlpi.
“Momentan, avem un Vortex cu toate reperele tehnice: oscilaţie, sincronizare cu diverse tipuri de viteze eoliene şi generare de energie”, a declarat David Suriol, unul dintre creatorii turbinelor, pentru Renewable Energy Magazine.
Compania speră să scoată pe piaţă turbine de 100 waţi, până în 2018.

Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 21:18

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: