• Ned 2020 Web
Joi, 14 Mai 2015 22:13

Vârfurile de poluare pot produce crize de anxietate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vârfurile de poluare, frecvente îndeosebi într-un mediu foarte încărcat cu particule fine, fac să crească riscul unor crize de anxietate. Această asociere a fost pusă în evidență în cadrul unui studiu desfășurat timp de câteva decenii pe circa 70.000 de femei, relatează joi passionsante.be.

Cercetători americani de la Universitatea Johns Hopkins au evaluat periodic frecvența simptomelor de anxietate în funcție de expunerea la poluare, determinată de locul de reședință, distanța dintre casă și axe rutiere importante și vârfurile de poluare.
"Expunerea la particulele fine (PM2,5) se asociază evident cu creșterea semnificativă a riscului unor simptome majore de anxietate, dar numai când expunerea este recentă", arată dr Roseline Peluchon în Journal international de Medecine. Această legătură s-ar putea explica prin agravarea bolilor cronice, pulmonare sau cardiovasculare. 'Dacă vă simțiți iritat când aerul este poluat, de vină sunt poate particulele fine care acționează asupra neuronilor", adaugă ea.

Ultima modificare Joi, 14 Mai 2015 22:26

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: