• Ned 2020 Web
Joi, 14 Mai 2015 19:15

Copacii-zombi de la Cernobîl. Deşi morţi, refuză să dispară

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape 30 de ani de la catastrofa de la Cernobil, Ucraina, produsă de exploziei a celui de-al patrulea reactor nuclear al Centralei Atomoelectrice, oamenii de stiinta continua sa documenteze efectele stranii provocate de radiatii asupra florei si faunei din jurul centralei.  

S-a vorbit despre pasari cu creierul mai mic, paianjeni de dimensiuni tot mai mari si fluturi tot mai mici, insa abia acum se vorbeste despre faptul ca frunzele si copacii morti din padurea de la Cernobil nu se descompun.
Acele microorganisme responsabile cu descompunerea - gandaci, microbi, ciuperci -, care se hranesc cu ramasitele organismelor moarte, lipsesc. Fara ele, carbonul, nitrogenul si alte elemente esentiale vietii raman blocate in cadavrele plantelor, scrie IFL Science.
Efectele contaminarii radioactive, incepută la 26 aprilie 1986, asupra descompunerii materialelor vegetale au ramas necunoscute pana acum.
Oamenii de stiinta care examineaza padurile din jurul Cernobilului au descoperit ca radiatiile au redus nivelul de pierdere a vegetatiei moarte.

Ultima modificare Joi, 14 Mai 2015 19:20

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: