• Ned 2020 Web
Marți, 12 Mai 2015 14:04

Alimente care ne pot ţin departe de diabet ori cu ajutorul cărora îl putem controla

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dibetul este o bolă care face ravagii în lume. Un indice glicemic normal te poate menţine departe de această afecţiune.

Glicemia reprezintă cantitatea de glucoză aflată în sânge, oamenii fiind nevoiţi să o menţină la o valoare normală pentru a nu ajunge la hipoglicemie sau hiperglicemie. O soluţie pentru astfel de probleme este consumul de alimente care ţin glicemia sub control.
Orezul
Orezul este o combinaţie ideală de fibre şi proteine, putând fi adăugat lângă o bucată mai mică de carne de pui. Orezul este şi un aliment de bază în dieta celor care fac sport.
Carnea de peşte
Carnea de peşte e recomandată diabeticilor deoarece conţine acizi grasi Omega 3 . Acest aliment este indicat şi pentru că nu conţine glucide. Câteva sute de grame de peşte pe zi pot fi o soluţie pentru o dietă variată şi sănătoasă.
Broccoli
Despre consumul regulat de broccoli se spune că poate anula efectele nocive ale diabetului asupra vaselor de sânge. Sulforafanul, un compus din broccoli, încurajează producţia de enzime cu rol de protecţie asupra vaselor de sange, dar şi reducerea nivelului de molecule care afectează celulele.
Avocado
Avocado este un aliment bogat în grăsimi mononesaturate care împiedică eliberarea zaharurilor în fluxul sangvin. Contribuie la scăderea riscului producerii de accidente vasculare.
Afinele
Datorită faptului că au un conţinut scăzut de fructoză şi sunt bogate în antioxidanţi, ceea duce la stoparea deteriorării celulare, afinele sunt foarte bune pentru a ţine glicemia sub control. De asemenea, aceste fructe ajută la prevenirea îmbătrânirii premature sau a apariţiei şi dezvoltării a bolii Alzhimer.

Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 16:08

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: