• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 12 Mai 2015 12:11

Un alt cutremur puternic, de 7,4 grade, s-a produs în Nepal

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs marți în Nepal, cu epicentrul la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul din 25 aprilie, a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey - USGS), informează Reuters, AFP și EFE.

În capitala Kathmandu, oamenii s-au grăbit să iasă din clădiri. Mișcarea seismică s-a resimțit și în capitala Indiei, conform Reuters.
Epicentrul cutremurului, care a lovit în apropiere de tabăra de bază pentru escaladarea Everestului, a fost măsurat la o adâncime superficială de aproximativ 19 km.
Un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit pe 25 aprilie Nepalul, provocând decesul a cel puțin 8.046 de persoane și rănind mai mult de 17.800 de persoane, amintește Reuters.

Cadavre scoase de sub ruine

UPDATE: Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unor case, după cutremurul de 7,4 grade produs marți în Nepal, relatează DPA.
O replică de 5.6 grade a fost înregistrată la câteva minute după seismul de marți, potrivit USGS, citat de AFP.
Mai multe cadavre au fost recuperate de la cel puțin o clădire, a declarat Paul Dillon, purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație. Cel puțin patru persoane au murit, conform unei agenții ONU citate de AFP.
Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare a confirmat marți că mai multe clădiri s-au prăbușit. Aeroportul din Kathmandu a fost închis.
Autoritățile locale nu putut fi contactate pe fondul întreruperii comunicațiilor după cutremur.

Ultima modificare Marți, 12 Mai 2015 12:50

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: